Professor Dr. Jan J.Vranckx

Schermafbeelding 2022-11-22 084150
UZ Leuven, professor Jan Vranckx, plastische chirurgie

Professor Dr. Jan Jeroen Vranckx is een gerenommeerd plastisch chirurg in binnen en buitenlanden diensthoofd Plastische, Reconstructieve & Aesthetische Heelkunde in het Universitaire ZiekenhuisGasthuisberg in UZ Leuven.

Hij is als plastisch chirurg werkzaam in het UZ-Leuven, AZ-Diest waar hij esthetische ingrepen uitvoert sinds 2008 en Zeno Knokke vanaf 2023.

Hij heeft zich gespecializeerd in reconstructieve en aesthetische ingrepen in het aangezicht, borst en thorax, en ledematen en is een veelgevraagd spreker over de interactie tussen aesthetische & reconstructieve plastische chirurgie.

Prof. Vranckx is executief lid van de nationale RBSPS Royal Belgian Society of Plastic Surgery en Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum Belgicum. Dr. Vranckx is ook Fellow van de prestigieuze academische American Association of Plastic Surgery AAPS als één van weinige niet-Amerikaanse plastisch chirurgen.

Prof.Vranckx werd in 2021 verkozen tot “Secretary-General”, CEO van EURAPS, de European Association of Plastic Surgeons, de meest gerenommeerde Europese vakvereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgen en dit voor een periode van 6 jaar.

Prof.Vranckx deed zijn opleiding in de KUL Leuven, en volbracht reconstructieve en aeshetische fellowships in Hospital Sao Joao Oporto, het gerenommeerde Chang Gung Memorial Hospital in Taipei en meer dan twee jaar in het Brigham & Women’s Hospital, Harvard Medical School, in Boston, Verenigde Staten. Hij won hiervoor een Fulbright Grant in 2000 en een grant of the Belgian American Educational Foundation BAEF in 2001.

Dr.Jan Vranckx is auteur van meer dan 150 proceedings en publicaties in toonaangevende tijdschriften waarvan twee in The New England Journal of Medicine. Prof. Vranckx won multipele ‘Best Paper Awards’, waarvan twee bij de Europese Association EURAPS en de American Association AAPS, twee op de American Society of Reconstructive Microsurgery ASRM en op de World Society of Reconstructive Microsurgery WSRM.

Hij was medeoprichter van de European Plastic Surgery Research Council ePSRC en organizeerde multipele congressen, ondermeer de ePSRC in Hamburg, ECSAPS in Leuven (het huidige Euraps Research Council), de RBSPS in Belgie en een reeks internationale webinars.

In 2016 won hij de ASRM Marco Godina Award, de prestigieuze prijs van de American Society of Reconstructive Surgery waarmee hij één jaar als ambassadeur van de ASRM toonaangevende centra in de Verenigde Staten, Azie en Europa bezocht. Dit resulteerde in de primetime Godina Lecture op de ASRM in Kauai HI, VS in 2017.

In 2017 won Prof Vranckx de EURAPS Hans Anderl Award van de European Association of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery.

Dr. Vranckx is sindsdien een veelgevraagde keynote spreker, moderator en pannelist op internationale congressen. Hij fungeerde als Visiting Professor in meer dan 50 centra wereldwijd.