Dr. Jan Vranckx

esthetische chirurgie, plastische chirurgie
esthetische chirurgie, plastische chirurgie

Jan Jeroen Vranckx is geboren en getogen in Turnhout. Na zijn geneeskundestudies in Diepenbeek en Leuven startte hij zijn specialisatieopleiding aan de KU Leuven in 1994.

Tijdens die opleiding werkte hij onder meer in de Europaklinieken in Brussel, het vermaarde Chang Gung Memorial University Hospital in Taipei en het Brigham & Women’s Hospital, Harvard Medical School in Boston.

Daar lag de focus vooral op de reconstructieve plastische heelkunde. Hij behaalde zijn diploma aan het UZ Leuven in 2000. Na zijn specialisatie keerde hij voor twee jaar terug naar Boston in de Verenigde Staten. Daar richtte hij zijn aandacht onder meer op de esthetische heelkunde en raakte hij ook gefascineerd door de toekomstmogelijkheden van tissue engineering.

Eind 2002 keerde hij terug naar UZ-Gasthuisberg in Leuven en richtte er het “Labo of Plastic Surgery & Tissue Engineering Research” op. In 2007 startte hij een esthetisch departement in AZ Diest, een geaffilieerd netwerk-ziekenhuis van de KU Leuven. Sinds 2008 is hij Professor aan de faculteit Geneeskunde en chirurg en diensthoofd van de afdeling Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Dr. Vranckx won multipele internationale prijzen met voordrachten over zijn klinisch werk:

‘Outstanding Paper Awards’ op de American Society ASRM van 2011 én 2013, de ‘Best Paper Awards’ op de World Society WSRM van 2011 en de European Association of Plastic Surgery EURAPS van 2011 én 2013.

In 2014 publiceerde hij een boek met Lannoo Campus: “Plastische Chirurgie: voorbij de cliché’s”, met als doel uit te leggen in vlotte taal aan niet-specialisten wat de zeer boeiende en veelzijdige discipline van Plastische Chirurgie inhoudt.

In 2015 leidde dit tot interviews op Radio 1 bij ‘de Madammen’ en bij ‘Interne Keuken’. Ook was hij gastspreker bij de theatervoorstelling ‘Hoe wordt ik Einstein of Da Vinci’ in een cooperatie van Radio 1 met Lannoo Campus tijdens de Leuvense ‘Week van de Nieuwgierigheid’.

In 2015 werd Dr. Vranckx ‘Fellow of the American Association of Plastic Surgery’ (FAAPS).

Begin 2016 won hij de prestigieuze ‘Marco Godina’ award van de American Society of Reconstructive Microsurgery, als 4e Europese winnaar in de 25-jarige geschiedenis.”


Copyright @ 2016 Prof. Dr. Jan Vranckx • Alle rechten voorbehouden • Sitemap • Privacy & disclaimerLinks • RegioWebsites.be.