Professor Dr. Jan J.Vranckx

Schermafbeelding 2022-11-22 084150
UZ Leuven, professor Jan Vranckx, plastische chirurgie

Professor Dr. Jan Jeroen Vranckx is een gerenommeerd plastisch chirurg in binnenland en diensthoofd Plastische, Reconstructieve & Esthetische Heelkunde in het Universitaire ZiekenhuisGasthuisberg in UZ Leuven.

Hij is als plastisch chirurg werkzaam in het UZ-Leuven, het AZ-Diest waar hij esthetische ingrepen uitvoert sinds 2007 en vanaf 2023 ook in het Zeno Knokke.

Hij heeft zich gespecializeerd in reconstructieve en Esthetische ingrepen in het aangezicht, borst, thorax en ledematen en is een veelgevraagd spreker over de interactie tussen Esthetische & reconstructieve plastische chirurgie.

Prof. Vranckx is executief lid van de RBSPS Royal Belgian Society of Plastic Surgery en Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum Belgicum. Hij werd in 2015 ook Fellow van de academische American Association of Plastic Surgeons AAPS als één van de weinige niet-Amerikaanse plastische & reconstructieve chirurgen.

Prof.Vranckx werd in 2021 verkozen tot “Secretary-General”, CEO van EURAPS, de European Association of Plastic Surgeons, de Europese vakvereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgen en dit voor een periode van 3 jaar.

Prof.Vranckx deed zijn opleiding in de KUL Leuven, en volbracht reconstructieve en Eshetische fellowships in Hospital Sao Joao Oporto, het gerenommeerde Chang Gung Memorial Hospital in Taipei en meer dan twee jaar in het Brigham & Women’s Hospital, Harvard Medical School, in Boston, Verenigde Staten. Hij won hiervoor een Fulbright Grant in 2000 en een grant of the Belgian American Educational Foundation BAEF in 2001.

Dr.Jan Vranckx is auteur van meer dan 150 publicaties  en proceedings in toonaangevende tijdschriften waarvan twee in The New England Journal of Medicine. Prof. Vranckx won multipele ‘Best Paper Awards’, waarvan twee bij de Europese Association EURAPS en de American Association AAPS, twee op de American Society of Reconstructive Microsurgery ASRM en op de World Society of Reconstructive Microsurgery WSRM.

Hij was medeoprichter van de European Plastic Surgery Research Council ePSRC en organizeerde multipele congressen, ondermeer de ePSRC in Hamburg, ECSAPS in Leuven (het huidige Euraps Research Council), de RBSPS in Belgie en een reeks internationale webinars.

In 2016 won hij de ASRM Marco Godina Award, de prestigieuze prijs van de American Society of Reconstructive Surgery waarmee hij één jaar als ambassadeur van de ASRM toonaangevende plastische chirurgie centra in de Verenigde Staten, Azie en Europa bezocht. Dit resulteerde in de primetime Godina Lecture op de ASRM in Kauai HI, VS in 2017.

In 2017 won Prof. Vranckx ook de EURAPS Hans Anderl Award van de European Association of Plastic Surgeons.

Dr. Vranckx is een veelgevraagde keynote spreker, moderator en pannelist op internationale congressen. Hij fungeerde als Visiting Professor in meer dan 50 centra wereldwijd.