Reconstructieve chirurgie

Plastische Reconstructieve Chirurgie

Reconstructieve plastische chirurgie legt zich toe op het herstellen van verworven verminkingen van het lichaam, bv na trauma, brandwonden, tumorexcisie, infecties of aangeboren defecten.

Het merendeel van deze ingrepen wordt vaak samen met collega-artsen van andere disciplines uitgevoerd, elk met hun specifieke deel binnen die chirurgie. Als plastische chirurgen focussen wij ons op de reconstructieve opties: het herstel van het defect.

Reconstructieve ingrepen gaan vaak gepaard met esthetische technieken. Reconstructieve en esthetische plastische chirurgie gaan daarom vaak hand in hand.

Alle reconstructieve ingrepen worden in UZ Leuven uitgevoerd.
Prof.Vranckx is auteur van innovatieve reconstructieve chirurgische technieken en talloze publicaties hierover. Hij was laureaat van gereputeerde internationale prijzen op basis van dit werk zoals de Hans Anderl Award van EURAPS en de Marko Godina Award van ASRM en werd als één van slechts een handvol niet-Amerikaanse chirurgen Fellow van de vermaarde American Association of Plastic Surgery op basis van zijn chirurgisch innovatief werk.

Jan-Vranckx-micro