Borstvergroting

Borstvergroting

Borstvergroting is voor vele patienten een zeer dankbare ingreep. Bedoeling is een mooie verfijnde vergroting te verkrijgen die er naturel uitziet. Prof. Vranckx bespreekt met u de voor u beste opties afgestemd aan uw persoonlijke lichaamsmorfologie. Immers, een cupmaat is een specifiek volume in relatie tot uw lichaam, borstkas en lende.

Borstvergroting
Borstvergroting2
borstvergroting3

Lipofilling voor een borstvergroting is zinvol wanneer een kleine vergroting gewenst wordt, bevoorbeeld van A-cup naar B-cup. Door liposuctie van vetweefsel op donorplaatsen zoals buik of dijen, verkrijgen we na verwerking vetdruppels die met fijne spuitjes worden ingebracht onder algemene verdoving. Een deel van deze vetdruppels lossen op zodat meestal meerdere sessies nodig zijn.

Daarom verkiezen we voor grotere cupmaten volumevergroting met borstprothesen.
We gebruiken hierbij enkel de meest kwalitatieve en veilige prothesen. Des te belangrijker na de problemen met PIP prothesen jaren geleden en de recente ‘breast implant associated’ ALCL problematiek met hoog getextureerde prothesen.

Borstprothesen zijn water of silicone gel gevuld en bestaan in ronde vorm of druppelvorm.
De breedte en hoogte van een prothese zijn afhankelijk van het lichaam (breedte borst en lende en lengte patient). De projectie is een keuze (laag tot hoog). Prof Vranckx bekijkt samen met u hoe we tot het mooiste naturelle resultaat komen en met welke prothese dit het best gebeurd. Veelal gebruiken we een subfasciale plaatsing boven de spier die het meest comfort koppelt aan een optimale vorm. Bij erg magere patienten is een plaatsing onder de spier nodig.

Een borstvergroting gebeurt onder algemene anesthesie in dagopname. De patient kan de zeflde dag huiswaarts keren.

Nb. Wanneer het eigen borstweefsel zeer laks is- bv na forse vermagering of na meerdere zwangerschappen met naderhand borstvoeding- is het soms nodig een borstvergroting te combineren met een borstlifting voor optimale vorm.