Neuscorrecties

Neuscorrecties

Een kleine verandering aan de basis van de neus of neusbrug kan soms uitgevoerd worden met fillers obv hyaluron of collageen. Dit is een simpele behandeling die zonder verdoving op de raadpleging kan uitgevoerd worden. Deze fillers verdwijnen spontaan na 9-16 maanden afhankelijk van de soort filler en dienen dan herhaald te worden.

Er zijn slechts een beperkt aantal indicaties hiervoor.

Neuscorrecties

Een ‘rhinoplastie’ en ‘rhinoseptoplastie’ worden uitgevoerd om een meer afwijkende vorm van de neus naar wens en ‘permanent’ aan te passen. Dit kan met een ‘open’ procedure met (slechts) een klein littekentje op het smalste deel van het vlezige neusseptum, of een ‘gesloten’ procedure zonder uitwendig (klein) litteken.
Deze ingrepen laten toe een hoge neusbrug, een brede neusbrug of brede neustip te behandelen. Ook scheefstand van de neusbrug of neustip kunnen behandeld worden.
Het is de uitgebreidheid van de benodigde stappen die bepalen welke techniek de beste is.
Prof. Vranckx bespreekt samen met u wat realistisch is en wat het verwachtingsprofiel kan zijn.

Op het einde van de ingreep worden steristrips als pleisters over de neusbrug gekleefd om zwelling in de huid te milderen. Een syntetische neussplint wordt hierover aangebracht om de vorm te beschermen voor een 10-tal dagen. Na verwijdering is voorzichtigheid nog belangrijk om trauma op de neus te voorkomen tot 6 weken na de ingreep.

De eerste week na de ingreep kan de neus wat opgestopt zijn. Fysiomer spray kan hierbij helpen via de neusgaten. Bij nabloeding helpt Vibcrocyl of Nesivine spray in de neusgaten.
Auriderm XO crème kan in die eerste week nuttig zijn om de zwelling aan de onderste oogleden (ook al is daar niets aan gebeurd) temperen.

De overliggende huid heeft tot een jaar nodig om ‘in te krimpen’ over de nieuwe contour van het bot/kraakbeen skelet. Bij een dikkere huid met grotere poriën kan dit inkrimpen beperkt zijn en zo de uiteindelijke vorm van het bot/kraakbeen na de ingreep maskeren.
Ook kan door lakser worden van de huid een bestaande optimale vorm zich na een jaar nog licht aanpassen bv door de zwaartekracht. Dit verwachtingsprofiel dient uitvoerig voor de ingreep besproken te worden.