Facelift & Halslift

Facelift & Halslift

Bij veroudering zakt de huid van de wangen uit en vermindert het vetweefselgehalte in het aangezicht. Zo ontstaan er diepere groeven tussen wang en mond, overhangende huid aan de kaak en onder de kin.

Facelift & halslift

Er zijn meerdere methoden om de rimpels en huidtextuur van het verouderende aangezicht te behandelen. Prof. Vranckx bespreekt met u de mogelijkheden, gaande van ‘conservatieve’ rejuvenatie technieken dmv spierontspanners en fillers in rimpels, lipofilling met vetdruppels van eigen vetweefsel of meer uitgebreide chirurgische technieken.

Ook een ‘echte’ facelift kan meer beperkt uitgevoerd worden: vooreerst de ‘Mini-facelift (in het Engels ‘MACS lift’ wat staat voor Minimal Access Craniofacial Supspension). Die speelt op ‘veilig’ tav de aangezichtszenuwen en heeft een korter litteken. Voor jongere patienten met minder huidlaxiteit kan dit de beste optie zijn, al dan niet in combinatie met liposuctie van de hals, lipofilling voor meer volume in de wangen en ooglidcorrecties.

Een ‘composite’ facelift en ‘deep plane’ facelift focust op het aangezicht én de hals en is nodig bij veel huid én vetweefsel overschot in de hals en bij diepe rimpels in de wangen. Ook deze ingreep wordt vaak gecombineerd met lipofilling en ooglidcorrecties van de bovenste en de onderste oogleden.

Vermits het aangezicht vele bloedvaatjes heeft, is de genezing snel, maar de eerste 10 dagen mogelijks wél met veel zwelling en blauwe plekken.
Voorbereiding van de huid voor de ingreep gedurende 3 dagen met Auriderm crème en Exacyl 500 mg 4x/dag kan helpen om nabloeding en forse blauwe plekken te voorkomen.

Het is een ingreep die onder algemene verdoving wordt uitgevoerd en afhankelijk van de combinatie van bijkomende ingrepen aan hals of oogleden in dagcentrum setting uitgevoerd wordt of met één nacht opname .
Na de ingreep zijn ijsapplicatie (met ‘beschermde’ icepacks of erwtenzakjes) zinvol om zwelling en blauwe plekken te milderen. Een facelift velcro verband dient 7-10 dagen gedragen te worden. Best geen zwaar hefwerk de eerste 3 weken na de ingreep. Sport nà 6 weken.

Auriderm XO crème helpt om blauwe plekken sneller te doen verdwijnen nà de ingreep.
Couvrance crème ( Avène) of Toleriane Teint crème ( La Roche Posay) helpen om de helende littekens te maskeren (als een fond de teint aangepast aan de huidskleur).