Ooglidcorrecties

Ooglidcorrecties

Correctie van het huidoverschot van de bovenste oogleden wordt comforatbel uitgevoerd onder lokale verdoving. Een segment van huid en soms wat vetweefsel wordt uitgehaald om zo de huid van de bovenste oogleden strak te maken.

Ooglidcorrecties

Door de goede doorbloeding geneest het litteken snel, maar kan er de eerste dagen wel felle zwelling zijn. Koude compressen bevorderen de genezing.

Bij onderste ooglid correcties dient zeer zorgvuldig het huidoverschot afgemeten te worden. Het is beter onder-dan over te corrigeren, zeker bij veminderde elasticiteit van de huid van het onderste ooglid. Ook hier kan de zwelling de dagen na de ingreep groot zijn, maar de genezing is ook snel.

Soms gebruiken wij bij onderste ooglid correcties ook lipofilling (vetdruppels door liposuctie verkregen) die de diepe groeve van de oogkas opvult of de textuur van de huid verbetert.

Prof.Vranckx bekijkt samen met u wat de beste behandelingsoptie is.
Vaak kunen een ooglidcorrectie van de bovenste én onderste oogleden tesamen worden uitgevoerd. Afhankelijk van de uitgebreidheid kan dit onder lokale of algemene verdoving.

Snel na een ooglidcorrectie treed er zwelling op. Ijsapplicatie dmv een icepack of zelfs een koude zak erwtjes (die de vorm van de oogkas ideaal volgt) doet wonderen tegen de zwelling en de eventuele pijn. Een voorbehandeling van 3 dagen met bevoorbeeld Auriderm XO crème en Exacyl 500 mg pilletjes kunnen de blauwe plekken (‘ecchymosen en nabloeding) helpen beperken. Couvrance crème ( Avène) of Toleriane Teint crème ( La Roche Posay) helpen om de helende littekens te maskeren (als een fond de teint aangepast aan de huidskleur).