Ooglidcorrecties

Wenkbrauwlift

Een minimale lifting kan verkregen worden door inspuiting van spierontspanners onder de wenkbrauw om de neergaande spieractiviteit te temperen (zie spierontspanners en fillers).

Gezien dit effect beperkt is, zijn vaak chirurgische behandelingen aan te raden.

Wenkbrauwlift

De wenkbrauw zakt bij veroudering waardoor er meer huidoverschot aan de bovenste oogleden ontstaat. In combinatie met een bovenste ooglidcorrectie kan ook een wenkbrauw lift uitgevoerd worden. Die doet initieel een huidoverschot ontstaan boven de wenkbrauw wat geleidelijk aan verdwijnt. Het netto resultaat is een beperkte lifting.

Een meer efficiente behandeling is de rechtstreekse lifting van de wenkbrauw. Hierbij wordt een segment van huid en onderhuidsvetweefsel over de lengte van de wenkbrauw verwijderd. Als gevolg ontstaat een fijn littekentje net boven de wenkbrauw. Dat litteken kan evenwel zichtbaarder zijn bij dunne wenkbrauwen. De hoedanigheid van dit litteken is niet steeds voorspelbaar.De juiste indicatie voor deze techniek is afhankelijk van huidtextuur en kleur en de vorm en dikte van de wenkbrauw.

Een indirecte wenkbrauw lift trekt de wenkbrauw indirect op via een incisie bovenaan het voorhoofd aan de haarlijn. Afhankelijk van de vorm van de wenkbrauw is dit via 1, 2 of 3 korte incisies. Via die toegang worden traag verteerbare hechtingen naar de wenkbrauw gebracht om die te liften. Bijkomend wordt huid verwijderd aan de haarlijn om de lifting te accentureren. Voordeel van deze techniek is dat een zichtbaar litteken aan de wenkbrauw kan vermeden worden en het huidteveel verwijderd wordt. Deze techniek is dan ook weerstandiger aan de zwaartekracht en dus de tijd.

De meest uitgesproken ingreep is een volledige voorhoofdslift. Hierbij wordt via een uitgebreider litteken het gehele voorhoofd gelift. Efficient maar ten koste van een lang litteken hoewel dit litteken -net aan de voorzijde van de haargrens gelegen- veelal goed geneest. Er kunnen door deze ingreep wel gevoelsveranderingen optreden in de kruin van de behaarde huid.

U leest het: er zijn vele mogelijkheden en technieken met elk voor-en nadelen. Voor elke patient voert Dr.Vranckx een grondige anlyse uit van de aan te raden mogelijkheden.